Legenda Copacului Negru episodul 17 subtitrat în română/Sezonul 2

Câteva vorbe despre ep 17

Când am pornit traducerea acestui serial, eram învățăcel. La început totul a început greu, anevoios, intriga amestecată, personaje multiple, greu de urmărit. Constat că, în sezonul al doilea, lucrurile, deși la fel de complicate, sunt mai lesne de așezat pe retina memoriei. Intriga complexă, dar clară, personajele  mai îndrăznețe, mai directe, unele puțin previzibile (Celal Aga), altele vulnerabile (Omer, Sultan, Asiye…), dar care reușesc să ajungă „la un capăt de pod”, îndrăznind să-și înfrunte frica pe care au ținut-o în frâu un sezon întreg.

Pe scurt, am plâns la episodul acesta. Confruntarea dintre Celal Aga și cea de-a cincea fiică, rămâne memorabilă. La final, scenaristul ne-a aruncat din nou momeală nouă, la care o avem de mestecat o săptămână. Cine e femeia cu apa (sacagioaca)?

Așa se spunea pe vremuri, celor care cărau apă celor bogați: sacagii

 

Rezumat

Epopeea din serialul Legenda copacului negru (“Kara Ağaç Destanı) are loc în ținuturile Anatoliei, între anii 1950-1970, aproximativ.

În „Epopeea copacului negru” ca și în zilele noastre, când realitatea devine de nesuportat, ne găsim sprijin într-o lume magică. În scenariul nostru, Copacul negru, se află locul,unde oamenii se duceau să-și lase secretele, gândurile cele mai ascunse și pe care nu le puteau spune altora.

Personajele mi-au plăcut, actorii deasemenea, povestea se îmbină destul de bine cu multe gusturi în materie de seriale turcesti de gen: Destan, de exemplu, Sila, Povestea trandafirului negru etc.

 

Sursa 2

https://uqload.ws/p6nsdq821zcm.html

 

Sursa 3

https://voe.sx/5gsqrsqmw25u