SELECT EPISODES:

Esmeralda telenovela mexicana romantica ep 67-68

Esmeralda este o telenovelă mexicană produsă de Salvador Mejía Alejandre pentru Televisa în 1997. Este un remake al unei celebre telenovele venezuelene din 1970 cu același nume Esmeralda povestea originală de Delia Fiallo.

O noapte furtunoasa o gaseste pe Dominga in momentul cand asista la o nastere grea. Mama moare la scurt timp dupa ce naste baietelul. In acest timp dadea nastere si Blanca de Velasco de Peñarre. Barbatul ei spera sa fie baiat. Din cauza furtunii, medicii nu pot ajunge si familia o cheama pe Dominga sa o ajute pe Blanca. Blanca naste o fetita moarta si Dominga dandu-si seama cum va reactiona barbatul ei si ca baietelul este orfan, decide sa faca schimb de copii impreuna cu Crisanta, dadaca familiei, cat timp Blanca este inconstienta.Crisanta ii da o pereche de cercei de smaralde in schimbul tacerii.

Dominga pleaca cu fetita aparent moarta, insa cand ajunge acasa, aceasta incepe sa planga. Ea isi da seama de teribila greseala facuta si decide sa o pastreze .Boteaza fetita cu numele de Esmeralda dupa cerceii primiti. Trec optsprezece ani. Baiatul, José Armando Peñarreal este acum un om mare care se intoarce impreuna cu familia lui din Mexic. Esmeralda a crescut si ea, insa este oarba din nastere. Cei doi se vor cunoaste si se vor indragosti, dar tatal lui José Armando nu va fi de acord cu aceasta relatie.