SELECT EPISODES:

Osman Intemeietorul ep 63 sezonul 2 subtitrat romana

Penultimul episod din sezonul al 2-lea al acestui serial aproape de aventuri istorice, aproximativ tradus in romaneste. Ultimul din sezon va fi 64 de saptamana viitoare. Noua sotie a lui  Osman e insarcinata si spera ca va avea un baiat, intre timp, Osman va lupta cu bizantinii greci ortodocsi pentru pamantul Anatoliei, actiutal in Turcia, fost pamant al grecilor.

Din stepele Asiei centrale, triburi de nomazii turcici navalesc inspre Vest impinsi de furtuna mongola ce matura totul in calea ei. O parte din acesti trogloditi animisti condusi de forte primitive orbesti vor reusi sa cucereasca imperiul bizantin grec-ortodox si cu timpul se vor stiliza si spiritualiza si ei, desi rar vor trece pragul civilizatiei universale…

 

alternativ

https://playtube.ws/28gw0ngohmdk/namso63slt.mp4.html

 

Acest episod 63, ca si mai tot serialul, se va concentra pe viața lui Osman Gazi, fiul lui Ertugrul și fondatorul Imperiului Otoman. Va fi continuarea serialului Diriliş: Ertuğrul. Osman Bey, care a mostenit titlul de bey dela tatal sau, va pune bazele unui nou stat turcic. Un imperiu care va cuceri Anatolia, Grecia, Balcanii, Tarile Romanesti, Ungaria si va ajunge pana la Viena unde va fi oprit. Mai multe puteti afla din lucrarea lui Dimitrie Cantemir: „Marirea si decaderea imperiului otoman”