SELECT EPISODES:

Osman Intemeietorul, episodul 71 subtitrat in romana sezonul 3

Din negura confuziei vremurilor moderne, apare si episodul 71 tradus in romaneste din Osman zis si Intemeietorul. Deloc surprinzator, de tura asta, va fi vorba in special despre copii, caci grecii intriganti le rapesc turcilor „o caruta de copii” pentru a-i indoctrina religios si a-i converti in luptatori „in umbra crucii”. Iar daca asta iti suna cunoscut, este pentru ca asa procedau turcii cu neamurile cucerite, le luau o zeciuiala din copii si-i faceau ieniceri, adica un soi de razboinici sfinti (fanatici religios).

Totusi, in serialul asta, asa-zis istoric, nu se se sufla nimic despre asta, ba mai mult, aceasta practica barbara e aruncata exclusiv in carca crestinilor ortodocsi, care ar face orice fapta oricat de abominabila doar ca sa-i alunge pe turci inapoi in stepele asiatice de unde-au venit.

De altfel, in acest serial, grecii ortodocsi sunt demonizati intr-o veselie, facandu-i sa para niste caraghiosi ticalosi…deh, daca faceau grecii un serial despre turcii, era taman viceversa. De aceea, acest serial nu poate fi nicicum luat in seama din punct de vedere istoric,

Fara alte consideratii enervante, va las sa-l invidiati pe Osman si tribul sau in incercarea, reusita in cele din urma, de-a pune mana pe fostele tinuturi ale imperiului roman. Saptamana viitoare va fi postat si episodul 72, sezonul 3, din Osman aka Intemeietorul tot cu traducerea asta a noastra, si-asa o vom tine pana cand acest serial turcesc ne va scoate complet din sarite, haha.

 

alternativ